perjantai 11. marraskuuta 2011

Sanni ja helminauhaponnari


Ohjeet


(0.) Käy hiukset läpi suoristusraudalla. Tämä pohjatyö saa kampauksen näyttämään paremmalta, mutta se ei ole pakollinen työvaihe.

1. Erottele vaakasuora kaistale hiuksia niskan hiusrajalta. Halutessasi voit erotella korvien edestä ohuet koristehaitulat.

2. Tee sivujakaus.

3. Tee oikean korvan taakse sivuponnari. Vältä harjan käyttöä ettet tulisi sliipanneeksi päänahan myötäisiä hiuksia liikaa.

Vinkki: Helminauhaponnarin voi rakentaa myös niskaan tai takaraivolle.


4. Pyöritä erottelemasi niskakaistale ponnarityven ympärille. Lakkaa ja pinnitä. Huomaa kuinka hiuslenksu on nyt piilossa.

5. Tupeeraa ensimmäinen helmi. Eli tupeeraa lyhyttä aluetta päältä, alta ja sivuista; siis joka puolelta. Silota karvapallukkaa sen pinnalta harjalla. Kiinnitä muodostuvan helmen alapäähän oikein venyvä minikuminauha, älä tee kiinnityksestä kireää. Lopuksi voit vielä venytellä helmeä pulleammaksi. 

6. Kun olet tyytyväinen ensimmäisen helmen muotoon, erottele sen alapuolelta vapaan hännän alta ohut hiusnippu. Katso kuvasta.


7. Kierrä juuri erottelemasi ohut hiusnippu ekan helmen alla olevan kumilenksun ympärille. Lakkaa ja pinnitä. Anna kuivua. Voit ottaa pinnin pois, jos hiusnippu pysyy lakan voimalla tukevasti paikoillaan.

8. Tee niin monta uutta helmeä ja välikettä kuin hiusten mitta antaa myöden. Kuvassa on valmis kakkoshelmi Välikkeen materiaali on mallin sormissa.


9. Kuvassa näkyy kolmen helmen ketju, jonka päättää avoin latva. Tää viimeistely onkin sitten yhtä kuin valmis!

Helminauhaponnari taakse heitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti