torstai 30. syyskuuta 2010

Letitä lettisi


Näin tehdään se ihan tavallinen perusletti: 1. Lähtökohtana on sileät ja selvät hiukset. Harjaa kaikki hiukset nipuksi niskaan. 2. Jaa tämä nippu kolmeen yhtä suureen osaan. Kuvassa näet oikean osion vapaana. Äärivasen ja keskimmäinen osio on laitettu kertaalleen ristiin. 3. Sitten vapaana oleva osio eli äärioikea osio siirretään päälli kautta kahden muun osion väliin. Pidä huolta että kolmen osion lettinippu on napakassa otteessa käsissäsi. Pidä huolta että lettinippu letittyy alaspäin  keskeltä alaniskaa, eli siis näkymättömän keskipääjakauksen jatkeena.


4. Tavallisessa letissä on siis kolme osiota. Ensin äärivasemmalla oleva osio siirretään kahden muun osion väliin (ks edellinen kuva). Sitten äärioikealla oleva osio siirretään kahden muun osion väliin eli keskelle (ks tämä kuva). Näin jatketaan niin kauan kuin hiusta riittää.


5. Pidä letitys tasaisena. Vaikka ensimmäinen lettisi olisikin epätasainen ja muhkurainen niin ei haittaa. Käsiala kyllä kehittyy ajan myötä.



6. Lopuksi letti kiinnitetään hiuslenksulla. Hyvältä näyttää!

Ps. Letityksen aloitus saattaa tuntua hankalalta. Voit myös ensin laittaa hiukset ponnarille. Ponnarihäntä on helppo jakaa kolmeen yhtä suureen osaan. Ponnarihäntää on helpompi letittää kuin auki olevia hiuksia.  

2 kommenttia: